Introductie

Martine Luyten is als Limburger blijven plakken in Antwerpen vanaf haar 18e levensjaar. Heel haar leven lang heeft ze al horeca-ervaring. Haar eerste restaurant, ‘Klare Wijn, was gelegen in Zurenborg. Daarna heeft ze een tijdje in loondienst gewerkt. Maar het ondernemersgevoel is altijd in haar lichaam blijven zitten. Op 22 maart in 2011 startte ze Lunchroom Mar10 in de Fruithoflaan, een zaak die momenteel heel populair is en veel locals aantrekt.

Lunchroom Mar10 is gelanceerd als een gezellige lunchroom met een kleine kaart.  Onder meer toasts en fijne salades maakten hier deel van uit. Ondertussen is de zaak van de fiere onderneemster uitgegroeid tot een echt restaurant. Een breder menu met echte nostalgische, klassieke gerechten zoals bijvoorbeeld balletjes in tomatensaus met selder en puree, een visschotel en lasagna. Met verse producten de traditionele keuken op tafel brengen, dat is de specialiteit van het huis. Dit slaat erg aan bij de buurtbewoners van de Fruithoflaan.

Uiteraard kan je bij Martine ook voor je dagelijkse koffie langskomen, de zaak heeft een gezellig en zonnig terras. Medewerkster Nathalie bedient de klanten met een glimlach. In de grote zaal is plaats voor 24 couverts en daarnaast nog eens 16 plaatsen in het salon. 

Tijdens de lockdown hebben ze een takeaway formule bedacht, waardoor je elke middag een warme of koude maaltijd kan komen afhalen. De chef van dienst is Chung, een echte goochelaar in de keuken. Van nul tovert ze haar verse producten om tot prachtige en overheerlijke maaltijden. 

Voor de vismaaltijden werkt lunchroom Mar10 samen met vishandel Schots in Nederland, daar kiezen ze voor dagverse vis. Hun wijnen schaffen ze aan bij het prachtig huis Terroir in de Lange Leemstraat. Het hijs Lafage is hun favoriet. De aankoop van het lekkere vlees gebeurt bij Keurslager De Belie. Martine vindt het prettig om kleine buurtzaken te steunen in onzekere tijden. Lunchroom Mar10 biedt kwaliteit en vriendelijkheid en dat zijn de vaste waarden waar Martine en haar team voor staan.