Introductie

“Beenhouwerij De Belie” is in 1963 opgericht door André en Mariette De Belie-Verbeke.

André was een ontzettend ambitieuze jonge boerenzoon en gaf bij talloze bekende en gerenommeerde Antwerpse patrons zijn ogen de kost waardoor hij er zelf aan wilde beginnen. Niet nalang hij de zaak van zijn voorganger overnam, onder het motto “alles kan beter”, introduceerde hij talloze vernieuwingen, lekkernijen en methodes binnen de keurslagerij. 

Dankzij de hulp van zijn lieftallige vrouw Mariette, kwamen er ook salades en andere voor die tijd vernieuwende lekkernijen in de toog te liggen.

Een eerste verbouwing drong zich op en er brak een tijd aan van hard, laat en plezant werken en algauw was het pand nr 24 ook veel te klein. André kon zijn buurman overtuigen van nr 26 aan hem te verkopen en de plannen om nogmaals te vergroten lagen zeer snel op de keukentafel. Alle middelen werden aangewend om iedere klant op zijn wenken te bedienen en met succes. Na nog een verbouwing besliste het koppel om in 1995 de zaak over te geven aan de oudste van de drie kinderen : Franky. Die had ondertussen een pareltje aan de haak geslagen : Hilde. Samen met de medewerkers bouwden zij de zaak uit tot wat ze nu is : een Keurige slager met een uitgebreid assortiment en een trouw cliënteel.

Keurslager De Belie werkt met 2 belangrijke doelstellingen. Zijn klanten tot in de puntjes verzorgen en het beste in een vlezeke naar boven brengen. Bij De Belie vind je zowel buitenlands als binnenlands vlees, maar je kan er ook terecht voor lekkere verse groenten en fruit, panklare gerechten en heerlijke salades. Een keurslager die niet teleurstelt. Vergeet zeker ook de preparé niet, want dit blijkt een van de pareltjes zijn. Goed gemalen vers gehakt. Heerlijk voor tussen je boterham of pistolet. 

Zoals het iedere ondernemer betaamd, heeft Keurslager De Belie zich steeds aan alle voorzorgsmaatregelen gehouden. Gelukkig is de impact van Corona vrijwel nihil geweest. Mensen begonnen thuis natuurlijk ook te experimenten maar de slagers bleven open.