Introductie

Achterin op de Fruithoflaan vind je op het gelijkvloers van een appartementsgebouw een schattige authentieke schoenmakerij: Tako Shoe Service. De eigenaar Serge, is een goedlachse, spontane man die je met passie en liefde voor het vak verder helpt wanneer je schoenen versleten zijn of je een nieuwe sleutelbos moet laten maken.

Tako Shoe Service bevindt zich sinds 2011 achterin op de Fruithoflaan. Daarvoor was Tako gevestigd in het midden van de Fruithoflaan naast MAR10. Op de kruising met de Berchemboslaan. Het is ondertussen al zo’n 25 jaar geleden dat Serge de opportuniteit heeft gegrepen om de zaak over te nemen. En dat was een schot in de roos. Van heinde en verre kwam men tot bij hem om schoenen te laten herstellen. In die tijd droegen mensen ook nog voornamelijk lederen schoenen en was er echt een concrete vraag naar en duidelijke nood aan schoenmakers.  Een tiental jaar geleden besloot hij dan om te verhuizen en vestigde zich achteraan de Fruithoflaan naast Dentisterie. 

De lockdown heeft ook Serge, net als vele andere collega’s, schade berokkend. De doelgroep van Serge bestaat voornamelijk uit mensen die nog in hun schoeisel investeren en het dan ook de moeite waard vinden om hun schoenen goed te onderhouden. Om deze reden hebben reeds vele fervente wandelaars, klimmers (bouldering) hun adresje gevonden om hun dierbare wandel- of klimschoenen te laten herstellen. Heb jij nog versleten schoenen liggen die je niet meer draagt maar je wel echt koestert? Laat ze dan herstellen bij Tako Shoe Service op de Fruithoflaan. Je krijgt er niet enkel je oude schoenen zo goed als nieuw terug, een leuke babbel en de stielkennis van een echte vakman krijg je er gratis bij. De sneakerdrager vindt minder vlot zijn weg naar de schoenmaker, nochtans kan er aan een sneaker meer hersteld worden dan men zou vermoeden.