Introductie

Alles wat je wilt weten over spelt kan je te weten komen in De Speltboetiek op de Diksmuidelaan in Berchem. In deze uitgebreide kruidenierswinkel kan je diverse producten gemaakt met spelt terugvinden, naast heel wat andere voedingswaren. Sinds 2008 staan moeder en zoon in de winkel om de klanten zo goed mogelijk op weg te helpen met raad en daad. Maar hun relatie met deze graansoort bestaat al meer dan dertig jaar.

Alles van graan tot meel, pasta en koekjes is te vinden in De Speltboetiek. Zaakvoerder Stefaan biedt ook alle benodigdheden aan om zelf broden te bakken, het meel en zelfs ook de broodmachines zijn hier dus ook beschikbaar. Daarnaast kan je ook bio groenten- en fruitpakketten verkrijgen bij de familie De Meulder. Hiervoor werken ze samen met de Bio-Hoeve in Westerlo.

Hildegard Van Bingen, of abdis van Bingen, is een belangrijke figuur in de geschiedenis van de kruiden geneeskunde. Ze schreef boeken over haar medische theorieën die vol staan met interessante kruiden en recepten.  Geïnspireerd door haar schrijfwerk heeft de familie De Meulder alles leren kennen over de positieve effecten van de verschillende kruiden en producten. Boeken over Hildegard zijn ook verkrijgbaar samen met haar eigen producten.