Introductie

Scharrelvos is een circulaire kinderwinkel – maar wat is dat eigenlijk? Het meest duurzame is alles wat je niet koopt, dus eerlijk en persoonlijk advies in de winkel is een grote troef.

De basis van de winkel wordt gevormd door het tweedehands aanbod. Van pre-loved kleding tot gelezen boeken, van vintage meubeltjes tot praktische babyspullen, van ingespeeld houten speelgoed tot verborgen schatten.

Dit gamma is aangevuld met nieuwe items, die allemaal zijn geselecteerd op duurzame herkomst of lange toekomst. Producten die tweedehands niet voldoende te vinden zijn, spullen die maar weinig mensen tweedehands willen hebben, hippe dingen in de kleuren van nu, of datgene dat zo waardevast is dat het te duur is om als winkel tweedehands aan te kopen.

Lokale producten en up-cycling artikelen zorgen voor een originele aanvulling. Samen met een vleugje antroposofische getint speelgoed, wollen kleding en natuurlijke verzorgingsproducten bepalen zij mee de sfeer van de winkel.

Circulair is ook steeds opnieuw gebruiken, dus ook no waste alternatieven voor wegwerpproducten zijn goed vertegenwoordigd. Scharrelvos is bijvoorbeeld tot in de verre omtrek de enige fysieke winkel met een grote voorraad wasbare luiers.

Naast de gewone verkoop, is er ook de mogelijkheid tot het leggen van een geboortelijst-op-maat of het huren van babyspullen. Huren is immers het toppunt van hergebruik.

Het niet-materiële aanbod bestaat uit infosessies, workshops van een draagconsulent en holistische baby-yoga. Geertrui helpt op die manier graag jonge ouders op weg in de wereld van natuurlijk ouderschap.

En tot slot een bericht aan de gevorderde ouders: wil je je eigen in onbruik geraakte gerief verkopen? Scharrelvos is altijd op zoek naar “nieuwe” producten!