Introductie

Noëla en Martine zijn al meer dan 30 jaar vrijwilliger bij Oxfam. In het begin van hun ondernemersverhaal hadden ze nog geen winkel en gingen ze van deur tot deur om kwaliteitsvolle fairtrade producten te verkopen. Hun expertise en hun liefde voor de visie waar Oxfam voor staat werd hier ook opgebouwd. Pas jaren later vonden Noëla en Martine hun vaste plekje in de Driekoningenstraat. Ondertussen is de Oxfam Wereldwinkel een vaste waarde in het straatbeeld in het hart van Berchem.

Momenteel werken ze samen met een 20-tal vrijwilligers die zich allemaal even hard inzetten voor de strijd tegen honger. Van Fair Trade koffie tot verzorgingsproducten, van het huismerk Oxfam Fair Trade tot andere Fair Trade merken. De wereldwinkel koopt rechtstreeks bij kwetsbare producenten, met oog voor ecologische duurzaamheid. 

Bij elke aankoop steun je de vrijwilligersbeweging die strijdt voor eerlijke handel en ieders recht op een menswaardig leven.

Zet je tanden in de strijd voor eerlijke chocolade. Met elke hap chocolade van Oxfam draag je bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin. Oxfam wil de kloof naar een leefbaar inkomen overbruggen door een langdurig partnerschap aan te gaan met producenten. Door voor de cacaoboeren fors meer te betalen, duurzame teelttechnieken te implementeren en de chocoladesector uit te dagen.