Introductie

Michel & Jeannine Van Tricht zijn vijftig jaar geleden begonnen met Kaashandel Van Tricht, in het begin van de Fruithoflaan. Momenteel hebben ze een grotere zaak op de Fruithoflaan 41 en een groothandel in stadsbrouwerij De Koninck waar ze kazen affineren en exporteren naar het binnen- en buitenland. 

Sinds begin december 2020 heeft Jo Dhaene, samen met de zus van Michel, Arlette Van Tricht, de winkel overgenomen. Jo is een echte Bourgondiër die evenveel liefde voor kaas en lekker eten heeft als voorganger Michel. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat elke klant met een glimlach buiten wandelt bij Van Tricht.

Iedereen die van kwaliteit houdt en op zoek is naar ambachtelijke en artisanale producten, komt over de vloer bij Van Tricht. De meeste kazen bij Van Tricht komen van artisanale kaasmakers en worden met rauwe melk gemaakt, dit draagt bij tot de overheerlijke smaak. Van kaasschotels, fijne charcuterie, dagverse gerechten en lekkere wijnen, Van Tricht heeft het allemaal.

Van Tricht heeft ook een eigen Blonde Ale op de markt gebracht; Rex. Het gebruik van cascade als specifieke hopvariëteit zorgt voor een grote aromatische complexiteit. Dankzij het frisse, fruitige en hoppige karakter is het een verfrissend aperitief, maar het combineert ook heerlijk met ambachtelijke kazen.