Introductie

De familiezaak was bij de start van dit bijzonder ondernemersverhaal in 1925 één van de eerste koffiebranderijen in Berchem. Behalve voor allerlei soorten koffiebonen konden klanten er ook terecht voor een ruim assortiment aan thee, chocolade en confiserie. Een concept store avant la lettre.

In 2010 heeft Helios Berchem ‘De Gouden Glimlach’ gewonnen. Een wedstrijd waarbij meer dan 50.000 mensen een stem uitbrachten voor hun favoriete buurtwinkel. En als we tien jaar later binnenkomen in de charmante winkel in de Statiestraat worden we hartelijk verwelkomd door Juliette en haar man Feliciano De Luca.

Juliette en Feliciano zijn reeds de vierde generatie binnen de familie die deze prachtige onderneming runnen. Het assortiment werd met de tijd uitgebreid en nu kan je ook voor geschenkmanden, speciaalbieren, snoepgoed en leuke lokale specialiteiten bij Helios Berchem terecht. Laat je verrassen door de koffie van de maand (gebrand in Berchem) of laat Juliette haar gang gaan met een verrassingspakket, je zal vast en zeker onder de indruk zijn.

Naast échte ondernemers zijn ze bij Helios Berchem ook gewoon heel fijne en warme mensen. Die klaarstaan met een glimlach en een verhaal. Je vindt er vast een prachtig geschenk of een lekkernij die je niet kan weerstaan. Een buurtwinkel zoals je ze niet meer vaak vindt.