Introductie

Het ondernemersverhaal van Jelle Henneman is een straf verhaal. Op plekken waar de buurt het niet fantastisch doet, probeert de jonge ondernemer horecaconcepten te lanceren die voor lokale verbinding kunnen zorgen. Zo lanceerde hij meer dan tien jaar geleden de Cantaloop op het Frans Van Hombeeckplein en een half decennium nadien Brel in de Statiestraat, beide in Berchem. De laatste toevoeging aan zijn bescheiden horeca-imperium is Vrij België op de Diksmuidelaan, ook in Berchem.

Elf jaar geleden opende Cantaloop zijn deuren als eerste café in de buurt. Als moderne bruine kroeg biedt het een fijne verzamelplek aan de buurtbewoners. Het gezellige, verwarmde terras is de ideale plek om bij te praten en om de werkdag af te sluiten.

Ook voor een eenvoudige, maar waanzinnig lekkere lunch kan je bij Cantaloop terecht.

Bij de heropening van de horeca zal Cantaloop ook finger food gaan aanbieden, tezamen met net iets creatievere lunchgerechten. Gaande van hapjes bij het bier, zoals spice nuts, bouletten, verse nacho’s, tot chilli con carné en ovenschotels. Probeer je smaakpapillen maar eens in bedwang te houden bij een ‘New York Meatball Marina Sub 11’. Slechts één van de vele heerlijke broodjes waarmee Cantaloop het New York gevoel naar Berchem haalt.

Cantaloop is bij het begin van 2021 met het concept biertanks voor vrienden gestart. De Amerikaanse growlers blijven 8 uur koud en je kan er vier dagen lang lekkere, heerlijke pintjes mee tappen. Perfect om de sfeer en de smaak van de kroeg naar je thuis te brengen, of voor tijdens die coronawandeling met je vrienden.

Vanaf de heropening in april 2021 heeft Cantaloop ook een zaal te huur voor workshops en vergaderingen. Deze zaal bevindt zich boven Cantaloop. De ideale plek voor creatievelingen, ondernemers en verenigingen om hun vergaderingen of brainstormsessies te hosten.