Introductie

Het ondernemersverhaal van Jelle Henneman is een straf verhaal. Op plekken waar de buurt het niet echt fantastisch doet, probeert deze jonge ondernemer enkele horecaconcepten te lanceren die voor extra lokale verbinding kunnen zorgen.

Zo lanceerde hij meer dan tien jaar geleden de Cantaloop op het Frans Van Hombeeckplein en een half decennium nadien Brel in de Statiestraat, beiden in Berchem. De laatste toevoeging aan zijn bescheiden horeca-imperium is Vrij België op de Diksmuidelaan, ook in Berchem.

In het midden van de Statiestraat, op het kruispunt met de Victor Jacobslei, renoveerde zaakvoerder Jelle een prachtig pand en doopte het om tot gastropub. Een unieke en inspirerende kaart met heerlijke, bijpassende wijnen. Een eenvoudig, maar populair concept voor een lokale horecazaak.  De naam? “Gewoon Brel.”

Het woord 'meerwaardezoeker' wordt te pas en te onpas gebruikt om over een vrij ruime groep mensen te praten. Toch komen menig meerwaardezoeker vanuit het centrum van Antwerpen of vanuit Mortsel naar deze prachtige zaak. Dus niet enkel de mensen uit Berchem vinden de weg naar Brel. Of het nu voor een heerlijke lunch, een lekker glaasje wijn of een uniek gerechtje is, het valt altijd in de smaak.