Introductie

Koninklijk Berchem Sport (KBS) is een Belgische voetbalclub uit het Antwerpse district Berchem en is aangesloten bij de Voetbalbond met stamnummer 28. Ze heeft geel-zwart als kleuren.

Men speelt al sinds 1929 spelen we in het Ludo Coeckstadion, dat beschikt over een VIP lounge (De Senaat), een receptiezaal, een medisch kabinet, secretariaat en meerdere verbruikszalen. Het stadion heeft een capaciteit van 1.250 overdekte staanplaatsen en 360 overdekte zitplaatsen.

Koninklijk Berchem Sport (KBS) heeft een grote aanhang van plaatselijke supporters en speelt momenteel met hun eerste elftal in Tweede Klasse Amateur. De toekomst van Berchem Sport ligt in het amateurvoetbal, zonder daarbij te verzaken aan een gezonde ambitie die beantwoordt aan wat van een club met de geschiedenis, de weerklank, de entourage als Berchem Sport verwacht mag worden, maar waarbij de harde economische realiteit van een moderne voetbalclub niet uit het oog verloren wordt.

 

Ook op het vlak van zijn jeugdwerking heeft de club de voorbije jaren heel wat stappen ondernomen richting professionalisering. Dit leidde enkele jaren geleden onder meer reeds tot het behalen van een licentie voor nationaal voetbal, waar Berchem Sport veel te lang van verstoken was gebleven en leverde de club al twee keer op rij de hoogst haalbare score op de Double Pass-index voor jeugdvoetbal op. Dat de aanpak zijn vruchten afwerpt getuigt het feit dat bij aanvang van het seizoen 2019-20 liefst negen jeugdspelers aan de A-kern werden toegevoegd.

Daarnaast staat Berchem Sport ook open voor verdere diversifiëring. Zo brengen wij een dameselftal in lijn in tweede provinciale en bieden wij sinds dit seizoen ook recreatief senior voetbal aan met een B-elftal in derde provinciale. Tot slot deelt de club op zijn beurt de in de voorbije jaren opgedane knowhow met verschillende partnerclubs uit de Antwerpse regio.