Introductie

Naast de prachtige Sint-Hubertuskerk in Berchem stond begin 2017 een klein, charmant pandje leeg. Morfo Drosakis, een lieve dame met Griekse roots, was meteen verliefd op het pand en op de locatie. Ze gaf het nieuwe restaurant haar eigen naam mee. En zo was Morfo Berchem geboren. 

Als tiener woonde de pittige initiatiefneemster in Griekenland en toen ze terug naar België verhuisde, heeft ze de mediterraanse en Midden-Oosterse invloeden meegebracht. Als lievelingsgerecht geeft ze zelf haar eigen moussaka op, met gegrilde aubergines in plaats van met de traditionele, gefrituurde versie. Maar de zelfgemaakte frisse limoentaart mag er volgens ons ook zijn.

De zaakvoerster had initieel een takeaway restaurant in gedachten. Maar door de charmante setting en voornamelijk op vraag van haar klanten is Morfo Berchem echt een restaurant geworden. Het is de ideale plek voor een heel authentieke, gezellige avond op reis door de mediterraanse keuken. Omwille van de coronasituatie wordt nu terug volop ingezet op takeaway.

Vergeet zeker geen boek te ontlenen in de charmante boekenruilkast naast het grote vensterraam buiten.