Introductie

Bij Walrus & Vlinder wandel je binnen in een andere wereld. De sfeer die in de winkel hangt en de drive die duidelijk aanwezig is bij de zaakvoerders voel je onmiddellijk. We vinden het moeilijk om te bepalen waar we eerst moeten kijken, want overal zien we leuke poppetjes, unieke speeltuigen, fijne educatieve spelletjes en zelfs ook een paar absurditeiten die de moeite waard zijn om te leren kennen.  

Deze fantastische speelgoedzaak was origineel enkel een webshop, maar dankzij het ‘pop up to date’ project hebben Saskia en Iwan de kans genomen om ook een fysieke winkel uit de grond te stampen. En ze zijn gewoon in de Statiestraat gebleven.

Saskia heeft een achtergrond in fashion en heeft zelf juwelen ontworpen. Haar droom om zelf speelgoed te ontwerpen en te produceren, heeft haar ondernemersverhaal vorm gegeven en haar telkens gemotiveerd om door te gaan. Speelgoed ontwerpen is er nog niet van gekomen, maar ze ontwerpen wel heel mooie juwelen voor kinderen. Daarnaast creëert Saskia unieke knuffels en ook haar etalage richt ze steeds volledig zelf in. 

Kinderen die binnenwandelen in deze fijne zaak wanen zich in een fantasiewereld en veranderen meteen in dinosaurussen, piraten of prinsessen. Bij Walrus & Vlinder leeft de visie dat speelgoed duurzaam én mooi moet zijn. De smaak van Saskia en Iwan kan je duidelijk terugvinden in de stijl van de producten. Ze bezoeken beurzen in heel Europa op zoek naar de perfecte producten. Maar evengoed lokale producenten mogen bij hen binnenwandelen met hun goederen.

Je kan op de webshop een deel van de producten terugvinden, maar de nieuwe producten kan je toch eerst in de winkel terugvinden. Saskia kent de kinderen bij naam en ze vindt het fijn om de energie van enthousiaste, fantasierijke kids in de winkel te voelen. Ze reiken graag de producten aan die de creativiteit en de fantasie van de kinderen stimuleren. Absoluut de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.